Romutuspalkkio 2018

romutuspalkkio

 

Romutuspalkkio 2018 lyhyesti

Romutuspalkkion voi käyttää uuden, vähäpäästöisen henkilöauton hankkimiseen ajalla 1.1.-31.8.2018.

Romutuspalkkion edellytykset

Palkkion saamisen edellytyksenä on, että romutettavaksi tuotava auto on otettu käyttöön vuonna 2007 tai aikaisemmin ja se ollut liikennekäytössä vuoden 2017 aikana sekä romutushetkellä. Romutuspalkkion käyttäjän on pitänyt myös olla auton omistajana tai haltijana romutusta edeltävät 12 kuukautta. Palkkio myönnetään vain yksityishenkilölle.

Uuden bensa- tai dieselauton CO2-päästöt saavat olla enintään 110 g/km. Muita käyttövoimia käyttäville autoille ei aseteta päästörajaa.

Romutuspalkkion määrä

Bensiini- tai dieselkäyttöisestä autosta alennus on 1 500 euroa. Autosta, jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli (flexifuel), metaani (maa- tai biokaasu) tai sähkö (täyssähköauto tai ladattava hybridi), on alennus 2 500 euroa.

Valtion osuus romutuspalkkiosta on 1 000 euroa bensiini- tai dieselautosta ja muista 2 000 euroa. Autoalan osuus on 500 euroa yhtä uutta autoa kohden. Valtio on varannut romutuspalkkioihin 8 miljoonaa euroa.

Romutuspalkkion saaminen

Autojen maahantuojat hoitavat romutuspalkkion hakemisen Trafilta. Trafi lähettää virallisen päätöksen tuen myöntämisestä asiakkaalle, mutta itse tuen haku ja hyödyntäminen hoituu uuden auton hankinnan yhteydessä.

Lähde www.trafi.fi

Katso virallinen romutuskampanjasivu